tjugofjärde december.

GOD JUL TILL ALLT FINT FOLK SOM JAG HÅLLER KÄRT!!

JULPUSS!


den tjugotredje december.

Äntligen hemma i Örebro, lite ledighet. Underbara känsla.
Imorse var det dags för de sista julklapparna. Är fortfarande inte helt klar, vilket delvis beror på att posten är världens segaste. Men vem har sagt att alla julklappar måste ges på själva julafton! Kan ju vara kul att få en dagen efter!?

Sen var jag hos pappa och fikade, sen åkte vi upp på stan. haha pappa med döttrar, vilken dröm. Tror han kommer somna gott inatt. Jag fick peka ut lite julklappar, bla en rosa fleecetröja. Såklart till pappas förtjusning!

Efter allt julstök på stan som även resulterade i att en h&m påse med en byxdress, klänning och shorts fick föjla med, var det julpynt med mammi. Vi klädde granen och lyssnade på peter jöback som alltid. Den blev helt förtjusande. Sen bakade vi och nu kollar vi på love actually. Eller ja, mamma sover och jag kollar.






Och igår när jag kom hem lät det så här:
Mamma: - vad är det där för tröja? den gråa?
(den gråa t-shirten hade jag under en tjocktröja och syntes bara ytterst lite)
Jag: - jag ska visa, får jag ta av mig skorna först?
Mamma: mm, H&M eller?
Jag: Aa
Mamma: Bland nattlinnéna?
Sara: Öh aa, jag köpte den igår.
Mamma: Jaha, där ser man. Det gjorde jag också!! Den ligger där under granen!!



Visst känns det fint att vara vid liv.

Okej, gårdagen var ett äventyr. Lyckades låsa mig ute IGEN. panik... (har ju hänt förut, så jag var lite mer mogen och satte mig ner och började tänka hur detta kunde lösas!)
Johanna och Lovisa var på väg ner till skåna, fastighetsskötaren var i dalarna och jag satt på trappan och kände mig något arg på mig själv. Det hela slutade med att jag åkte in till stan, fikade med Zandra. Sen åkte jag till jobbbet. Tänk nu inte att jag inte har någon annanstans än jobbet att hänga på. Grejen var att jag skulle jobba natt, så jag kom tre timmar förtidigt. Hängde i personalrummet, sov lite, drack kaffe, pratade men glada folk som fick sluta. Sen vips var klockan 20.00 och arbetspasset började. Sen körde vi på till kl. 06.00 imorse. Och det gick över förväntan, var inte så trött förens möjligen sista halvtimmen. Sen gick jag hem i kylan, och i bervlådan låg nyckeln som Emma tagit med hem från skåne. Tack. Äntligen hemma, och somsagt jag är inte en av dom som lär av sina misstag!

Idag har jag bara haft en mys dag. Fixat lite nödvändinga grejer. Köpt rygga, malariatableter och lite annat smått och gott. Lite mys hos Holm, och sen lite egen shopping.
Nu ikväll har jag kommit fram till att jag åker hem imorgon och jag inte börjat packa och inte är jag kvar med julklapparna. Men varför vara ute i god tid, har aldrig förstått mig på de där. Nu ska jag kolla på jul med Ernst ( mysiga favorit Ernst) och dricka varm choklad med grädde. Vardagslyx, hejhej!

En annan sak, läs noga nu för det här är stort.
När jag slog på TVn var det gost wisper, och jag kom genast in i handlingen och fortsatte kolla. Sen var det lite sorgligt, såm alltid. Och vad händer, jag börjar stor gråta. Tårarna bara ran. Hallå, vad hände där? Jag gråter inte ens till the notebook. Cecilia, jag grät till någon jäkla spöksaga! Jag blev lite rädd för mig själv för ett ögonblick.
(Måste tillägga att jag var på mycket bra humör i övrigt, inte allt på gråthumör)



Imorgon åker jag till örebro, och på torsdag är det julafton. MYS!

oh no its christmas

Igår var en hel bra dag. Mysfaktorn var hög hela dagen lång.
Först fixade jag med de sista julklapparna, sen åkte jag till Cecilia för att fika på julskum. Jag skulle helt ärligt kunna leva på julskum, iaf i december. Sen tog vi buseen till berns salonger där Lovisa, Johanna och Emma väntade. Oh no its christmas bjöd på en massa finfina musikframträdande. Det bjöds på Hajen, Maia Hirosawa, Jonna Lee, Fibes oh fibes, Petter och hans hiphop vänner och smått fantastiska Timo Räisänen.
Och mitt i konserten gick brandlarmet och vi fick gå ut i kylan, men som tur var var det inget allvarligt och konserten fortsatte fast den här gången med bättre plater för vår del. Förtjusande.
Sen gick vi och åt lite mat för att sedan åka hem och dela ut julklappar.
Fick så fina klappar av johanna och Lovisa. TACK!!











Snön föll.

Hemkommen från en mysig kväll hos Cecilia. Fick middag och pepparkakor och försökte lära mig dricka glögg.
Nu sitter och jag och lyssnar på peter jöbacks julskiva, längtar hem till ett juligt Örebro där människor jag älskar väntar. Ja, hejåhå men lite hem längtan är nog vad jag har.
Men tiden kommer gå fort. Jobb imorgon och på fredag och efter jobbet kommer bästa Z upp, mysigt med middag och en massa prat. På lördagen väntar den sista julklappsshoppingen och sen konsert ' oh no its christmas' med Lovi, Johanna, Holm och Cecilia. Mysigt.
Sen är det en natts jobb och en dag. Sen tar jag bussen hem. Fint.

Och hejåhå, jag vill inte klaga men alltså armen gör sååå förbannat ont. Gaaaah.
Om den inte är bättre imorgon så vet jag inte hur jobbet ska gå. dumt.
Godnatt.

Onsdag.

Onsdag, ledig dag.
Jag och lovisa har haft en mycket mysig. Först storstädade vi lägenheten, sen gjorde vi god mat.
Sen var det dags för spruta. Hemskt. Men det gick bra, det strålade bara upp i huvudet och började göra ont där. haha. hjälp, jag hatar jävla sprutor. blää.

jaja. här kommer bilder.





måndag.

måndag i bilder.










nionde december.

Igår var det dags för Melissa Horn konsert med Cecilia.
Vi började med middag hos Cissi, mums. Sen in till göta lejon vi fick njuta av förtjusande musik.
åh så bra de va. Tjejen kan verkligen sjunga och så fina texter. Så bra kväll helt enkelt, underbart.


Julfin, rött vin och pepparkaka till förrätt.

mästerkocken.

Maten var mycket god.

Vita vinet var framme och kladdkakan var kladdig.


På Göta lejon och lite vänte tid men julskums ätande.

Ja de va fint, och jag gick och smålog på väg hem.
tänkte en tanke på dig, släppte den fort och började istället sjunga lite.



7/12.

Helgen har varit helt förtjusande bra. Så här har den sett ut.
Lördagen var det jobb, nio timmar där lunchen spenderades i den nya volleyboll hallen.
På kvällen åkte jag till Holmen för lite julmys. Det började med att jag åkte två bussstop för långt och tänkte att det är väl lugnt jag går bara tillbaka typ samma väg. Efter ett tag så kände jag verkligen inte igen mig och kom fram till en thairesturang som jag aldrig sett. Ringer till emma för vägbeskrivning.
"-Sara, stanna där du är, jag kommer med bilen." haha jaha tänkte jag, är jag så vilse, och tänka sig på den korta tiden hade jag hunnit gå åt totalt fel håll. Jaja, tur att jag kom fram tillslut.
Emma bakade pepparkaks hus, ett grönt. Sen gjorde vi julkort och lysnade på AbsoluteMusic. Fint.
Söndag, ledighet. Åkte till farmor och farfar för att fika och baka julkakor.
Farmor och farfar är en av de finaste sakerna med att bo i huvudstaden. Skönt att ha de nära.
Sen direkt iväg till volleybollhallen där det var dags för match igen.
Och jag antar att det är jobbigare att sitta brevid, haha jag och Peter var lagom glada åt den urusla domaren och hur matchen gick. Det var längesen jag var så arg, hjälp va mycket jag svor. usch. Men hade ju anledning. Gah.

Bilder kommer.

Som musiken.

Hjärtslag för dig. I mina ögon var du vacker, vackrast.
Men tänk hur lätt det var för dig, att bli ett monster i mitt hjärta.
Jag önskar att du kunde bli fri, att mitt hjärta släppte ut dig, lät dig bli hela världens monster, bara inte mitt. Aldrig igen. Ibland önskar jag att mina hjärtslag kunde slå inuti dig, så du fick känna hur hårt de slår, hur kroppen blir svag av de hårda slagen, slag av smärta. Du vet, jag har alltid jämfört dig med musiken. Du har varit den finaste hjärtskärande melodin som någonsin spelats. En annan dag någon slags obegriplig rap musik. Förvirrande.
Musiken är tyst, jag tror den är så långt bort den kan komma. Hjärtslag.
 


 
Nu lyssnar jag på Amy's song - Joshua Radin.
Ni borde också ta er några minuter och göra detsamma.
Godnatt.


tredje december.

Det fina med kvällen är att gå och lägga sig med en underbar bok och sedan känna hur ögonen börjar bli tyngre och tyngre. När orden blandas samman till en stor svart suddig klump i boken och när man anstränger sig så mycket för att förstå men inget går in. De fina orden blir helt plötsligt oförståliga. Och sedan somna med hjärtlampan på och boken på täcket.
Sen spelas en fin låt upp och skvallrar om att en ny december dag har börjat. På med tjocktröjan och bege sig mot köken, bara fötter mot det kalla golvet. På med vattenkokaren och sedan är det julkalendern med lovisambo. Julkalendern i sig är lite söt, men det är efter den är slut som dagens gyllene stund äger rum. Att få somna om i soffan under ett varmt täcke. Vardagslyx.


andra december.

Okej, så här ligger det till. Jag råkade klicka lite mer än 800 gånger på kameraknappen, därav inga NYC bilder här eller på fejset. Det kommer när jag orkar gå igenom alla. Resan var helt underbar, vilken stad. Som magi, helt förtjusande att se solen gå ner och se hur alla miljoner höghus börjar lysa upp som någon tryckt på en ljusknapp. Och att göra detta på brooklyn bridge, förtjusande. Det blev en del shopping, men som den lilla kultur tant som jag är, tyckte jag bäst om alla finna platser och möta en ny kultur. Starbucks blev det en del också, kanske två gånger om dagen tom. :) Tillbaka, japp det ska jag. Någongång.

Idag är det den andra december, jag och lovisa släppade oss upp 07.15 idag med för att se julkalendern. Lite små mysigt. Sen blev jag liggandes under täcket i soffan tills jag skulle åka in till staden och möta söta Cecilia, det var bio på schemat, New Moon. Och såklart massor med popcorn och läsk. Galet bra.
Dock tyckte jag inte filmen var så där fantastisk som jag hoppats. Edward var ju ruskigt fin och musiken var urfin (lykke li, wi) och själva historien är ju inget att orda om, den är genialisk.
Jag tror att jag blev lite besviken eftersom jag just läst boken, som är så mycket finare. Men det går ju inte att få med allt på film, det fattar till och med jag. Alltså, kärleken i boken är ju utom all verklighet. Förtjusande läsning.
Sammanfattning: Jag tror ord har lättare att beröra mig. Och med Edward Cullen i bakhuvudet blir det finare. Haha.

Sen köpte jag fina papper till julkorten som ska göras under julpysslet på lördag. Jag fick även med mig en ugglesparbössa hem till min förtjusning. Bra dag.
Solen utanför fönstret.

Hötorget, stockholms hjärta.

Cecilia, taggad till tusen!

Lite julfint i rummet, Vuokko har också fått sig lite pynt.

Fönstret med nya ugglan.


Later.

RSS 2.0